Radno vrijeme dostave: Pon - Pet: 6:00-13:00
My Cart
0,00
092 3897 230
My Cart
0,00
Blog

7 savjeta kako voće i povrće duže održati svježim

1. Nemoj ih prati prije nego što ih pospremiš u hladnjak
Pranjem voće i povrće gubi svoju prirodnu zaštitu protiv truljenja. Upravo iz ovog razloga voće i povrće najbolje je očistiti suhim ubrusom, a zatim pospremiti na hladno, mračno i suho mjesto.

2. Važnost suhog okruženja
Vlaga je glavni uzročnik propadanja ovih namirnica. Dobar način da se izbjegne vlaga jest taj da se dno posude obloži ubrusom koji će upijati suvišnu vlagu te na taj način produljivati životni vijek namirnica.

3. Kako pravilno čuvati avokado?
Avokado koji još uvijek nije do kraja sazrio najbolje je čuvati u debljoj papirnatoj vrećici ili omotanog u novine. Jednom kada avokado sazre treba ga čuvati u plastičnoj vrećici u hladnjaku.

4. Određeno voće i povrće nije dobro čuvati u hladnjaku
Paprike, krastavce i rajčice treba čuvati na sobnoj temperaturi. Paprika u doticaju s hladnim zrakom gubi na teksturi i postaje suviše hrskava, a krastavac i rajčica postaju previše gnjecavi.

5. Peteljku banane valja umotati u aluminijsku foliju
Ovaj trik zvuči pomalo čudno, ali funkcionira! Ako želiš da tvoje banane dulje ostanu svježe bit će najbolje da njihove peteljke omotaš u aluminijsku foliju i čuvaš na sobnoj temperaturi.

6. Oguljeno i nasjeckano voće i povrće najbolje je čuvati u posudi s vodom
Ovo je odličan trik kada su u pitanju, primjerice, nasjeckana mrkva i celer. Uz ovu metodu tvoje će nasjeckano i očišćeno voće i povrće mnogo dulje zadržati svoju svježinu.

7. Svježe namirnice najbolje je čuvati u toplijem dijelu hladnjaka
Što je u hladnjaku hladnije to jaki mirisi i svježina namirnica brže nestaju. Upravo iz ovog razloga većina hladnjaka sadrži ladicu namijenjenu čuvanju voća i povrća.

Izvor: www.eatlovesleep.hr